02 May 2010

ISNIN


ISNIN..cam biasa terbangun lewat, tu pun mak yg menjerit kat dapur..

" linnn..ko tak nak g keje kerrr???" mak cakap,
"gi.. gi...," lin jawab.

bangun tido bukak lemari capai mana2 baju yg agak2 senang nak gosok..ermm cam biasa la warna feberet aku BLACK..coz tudung semalam pakai warna itam ada gantung kat blkng pintu ,so xyah gosok dah..hiikkk.hikkk..

tgh2 nak gosok baju, baby bangun lak..alahaiii..stop kejap..g amik baby dlm buai,letak sebelah ayah dia..wat susu dia,bg kat bie..n amik pampers, salin pampers baby yg dah penuh tu...ermm 10 minit dah kat situ..last2 aku gosok baju je, kain x gosok,,darurat..hii..

n pas tu masuk mandi, ala kadar je memandangkan dah kul 7.30..sshhhh...terbgtau lak..
makeup lebih kurang..baby lak nyibuk pegang2 aku..aduiss,tau2 je ibu nak tinggalkan dia kan..dah siap..

"Bie, bawak baby g depan,,nak P>E>R>G>I dah ni" lin suh bie g depan coz keta kat belakang..
amik kunci keta KANCIL, start start sekali xnak iduplak..naya tull..
tuk tuk tukk (ketuk pintu) " bie, keta xleh start la, bie try la nnti, biar syg bawak wira la, lambat dah ni"..bie dgn bengangnyer g amik kunci wira..selamat dah haku..(aku rasa kancil tu xde minyak, tu xleh start ....mampos la aku kena bebel ngan bie..hee..)
sampai opis, ingat dah lewat..tik punchcard..huhhh!!! lega tepat kul 8.00 a.m..

ISNIN yang selamat..

**selsema aku ari ni, so malas skit nak ngadap keje..aircond sejuk lak.**
ermm..sib ada blog ..my fisrt entri utk MEI...otak beku..otak beku...tulunnnn....

2 comments:

(^ . ^) said...

haaa barula leh komen..selamat..selamat

diarieslinnanayus said...

eden baru nak pandai..he hee..